4.12.2020 г., 19:15 ч.

Щеше ли 

  Поезия
238 0 2

Ако знаеше, че утре идва краят,
щеше ли да споделиш своите терзания?
Щеше ли да целунеш човека,
за който тайно, всяка нощ си мислиш?

 

Щеше ли да подариш прегръдка
на някой напълно непознат,
или някому би дарил усмивка,
деня му мрачен да оправиш?

 

Разговорът дълго отлаган,
щеше ли да проведеш?
Ако знаеше, че утре идва краят,
би ли продължил

 

да работиш, на онова 
прашно,тясно бюро?
Или мечтите свои,
щеше да изпълниш?

 

Да прочетеш забравената книга
или може би света широк да обиколиш,
щеше ли любовта си още да криеш
или всичко би си признал?

 

Ако знаеше, че утре идва краят,
какво би направил ти?
Рано би ли станал или може би,
късно ще заспиш?

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Бих правила това, което правя и сега, нищо по-различно... мойто шеще си е сега Провокацията към читателя ми хареса!
Предложения
: ??:??