24.04.2020 г., 17:17 ч.  

Що му се случи 

  Поезия
891 0 2

Ковид-вирус се вгнездил

в прилеп и го заразил.

Прилепът пък бил изяден

от един китаец гладен.

 

А китаецът пък бил

още други заразил

и по цялата Земя

се разнесла болестта.

 

И затворили Земята,

маска сложила Луната,

Слънцето и то, горкото,

сложило си на челото

 

мокър облак и се скрило.

Да излиза забранили,

да се рее по небето

и над Витоша да свети.

 

Улиците занемели.

Парковете опустели.

Нямало налични хора

в магазините и в МОЛ-а

 

вируса да разнесат.

И мутирал. Този път

в незарАзен се превърнал

и във прилеп друг се върнал.

 

А пък хората разбрали,

че доволно са пиляли,

но без смисъл са благата,

щом я няма свободата

 

други ценности открили

- да са с близки хора мили.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Човек се учи от що му се случи »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??