4.02.2011 г., 9:01 ч.

Щом имал си я любовта 

  Поезия » Философска
597 0 7

Веднъж пристига с цялата си пъстрост,
разсипва светлина и топлина.
Стаява се във пазвата със нежност
и блика, като изворна вода.
Веднъж присяда с длан на раменете,
и по-синьо става птичето небе.
Топят се снегове по върховете,
разпуква се в обичане сърце.
Такава срещнеш ли, си имал всичко,
от стъпки по поля до полет в небеса.
След нея вече нямаш нищо.
Ранена птица е душата, и сълза.
Но ти усмихвай се, дори и да е тъжно,
че си е тръгнала със повей нощен, тихо.
Не се забравя, щом Любов била е,
остава винаги... там във сърцето.
И щом разцъфнат сини теменуги,
напомня, колко щедра е била
в усмивката на сините листенца,
душата си във теб оставила.
Човекът, вечно нещо не му стига.
Но срещне ли я, сит е до смъртта,
защото Любовта му дава всичко,

живот и радост в птича свобода.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??