20.06.2023 г., 8:31 ч.

Щом сърцето говори, говори… 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
253 2 0

Щом сърцето говори, говори…

 

Съществуват ли безсмъртни

историите за Ромео и Жулиета?

Съществуват ли дните

и нощите в които двамата изгарят?

И сливат се в едно цяло един другиго.

Има хора, които не вярват в тях.

А други просто се обичат –

и живеят в пламъците си.

Казват, че любовта боли

повече от вика и тишината.

Казват, че гори и изпепелява

и че те пронизва право в сърцето.

Някои смятат я за преходна,

други за въздуха, който дишат.

Преходна или вечна – истина е,

щом сърцето говори, говори.

И днес, когато ти се появи –

светът ми се изпълни с цветове.

И всичко прилича на приказка –

но е по – хубаво, защото е истина.

Като в приказка се появи, любов

и прониза ме, душата ми разкъса.

Но в теб намирам своята половина

и политам цяла като волна птичка.

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??