10.12.2016 г., 23:39 ч.

Щурче 

  Поезия
488 2 3

 

Тиха нощ...

В стаята пее щурче.
Босо по пода, плахо пристъпва дете.
В прозореца наднича снежинка.
Танцува с вятър, навън, сухо листо.
Елхите в двора пеят в хор.
Дългоушко отърсва кожухчето бяло.
Катеричка се стрелка нагоре по стария бор.
Посипва се облаче пухкав снежец.
Сякаш вчера бях босоного дете,
в огледалото ме гледат очите на татко.
"Пораснал си, синко"...
Песен на малко щурче, спомен от лято.
Танцуват тихо снежинки навън...
Вятър надува в комина кавал.
Зима. Николас подготвя шейната.
Чакат го малки, големи деца
в уречен ден и час.

...
"Звънчета и песен тиха нощ, 
роди се момченце, Спаителят наш.
Тиха нощ, свята нощ..."



Прочети още: http://www.stihovebg.com/Poeziya/Druga-poeziya/Tiha-nosht/230745.html#ixzz4SPkp2hWp

© Виктор Добрин Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??