3.12.2019 г., 7:51 ч.

Щурчо 

  Поезия » За деца
496 1 12

Днес сърцето в мен се смее,

всичко виждам в шарен цвят,

и така ми се щурее,

че ми се върти чак свят...

 

Габърче сложих на татковия стол,

на баба скрих чорапите във скрина,

на мама във кафето сложих сол,

и си измих ръцете... във комина...

 

А всъщност всеки ден ми е така

и затова и викат ми Щурака.

Аз царят съм на всеки вид беля,

така поне ми каза вчера кака.

 

Ма много искам и да съм послушен,

но има тук един голяяям проблем.

Опитах се, но ми се видя тъй скучен,

а и безкраен този мой без щуротии ден...

 

29.01.2016.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??