11.11.2007 г., 10:33 ч.

Щурчова песен 

  Поезия » Любовна
742 0 20

 

                    Посвещавам на теб


В далечината, някъде зад теб,

когато си говорехме,

чух романтична песен на щурци.

Нали е истина?


И те разбрали са за нашата любов.

Онази нощ, когато бяхме в парка.

И с тази песен искат да ни поздравят,

а сега? Какво ще правим?


Ще е трудно.

Но зная, ще успеем – утре е пред нас.

И тази романтична щурчова подкрепа,

с която възвисяват глас


няколко, наглед мъничета-щурчета.

И зная, ще успеем, защото… искаме.

По-силни сме от тях, и по-възвишени.

И вслушан във гласа им, не,


в твоя – заспал съм, в твоите обятия.

Подвластен не на умората, от която ме болеше вече,

а на онази щурчова песен, която звучеше

в твоя глас, и изпълваше сетивата ми…


Не е странно. Чудесно е!

И трябва да свикваме с мисълта, че

дори разделени, ще си казваме

колко си липсваме… за да продължим да се търсим.


            …Провокирано и написано по идея на Lingerie /Ники/

31.10. 2007

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??