30.04.2016 г., 9:11 ч.

Щурец 

  Поезия » Пейзажна, Друга
1475 0 1

Тихо тегли лък над морска празнина,

щурец с звезди по щура си коса.

 

Спокойно смеят се, звънтят,

думи уморени,

под електронни лампи,

под стъкла от слънце изсушени.

 

В лятото, картоиграчи,

хора звънки, 

из живот без ясен смисъл катерачи,

моите приятели, плетящи нощни бръмки.

 

Драскам скърцащо, в съзвучие с щурец листа,

а отговор изглежда пърха под носа.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Драскам скърцащо, в съзвучие с щурец листа,
    а отговор изглежда пърха под носа."
Предложения
: ??:??