6.12.2011 г., 19:28 ч.

Щях да разбера, като порасна 

  Поезия
497 0 2

Изчаках малко да порасна

и уж живота щях да разбера.

Кога наляво и кога надясно -

самичка щях да мога да реша.

Защо от думи повече боли ни -

мама щеше да ми каже.

Защо тежат ни всичките години -

май времето не знае даже.

Защо от мъка и от радост плачем -

пишело го някъде във книга.

„Обич”. Думата какво ли значи?

И защо тъй трудно се постига?

А щях да разбера, като порасна.

Нищо писано във книгите ми няма.

И мама да ми каже май пропусна,

че отдавна вече съм голяма.

 

 

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??