2.07.2019 г., 8:54 ч.

Щъркели 

  Поезия » Философска
323 0 0

Оставят домовете си необитаеми.

Ударил е часът на новия сезон.

Пораснали са вече малките

и търсят и намират своя пристан.

Какъв по-ясен и достоен пример.

Напролет, щом се върнат

почват отначало да градят,

подвластни на инстинкт за оцеляване.

А хората, щом зърнат щъркели

си плюят в пазвите.

И радостно, и суеверно.

За нов късмет, за обновление.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??