9.10.2009 г., 12:44 ч.

Щъркели летят над нас 

  Поезия » Хумористична
800 0 3

Щъркели летят над нас.

Щъркели над град Бургас.

Те от висините сини

виждат само ламарини.

То, от пустите антени,

няма място за гнездене,

пък от гларусите, где ти,

там комини незаети?

В миг се вдигна страшна врява.

Гларус лесно си не дава

привилегиите, поста -

не признава щърка - госта.

(Що, че с пролетния вятър

носел слава на новатор?)

Бой започна. Пада, ето,

перушина от небето.

Нещо важно ще се случи...

Но... се заповед получи.

Тези гости от чужбина

да заемат сто комина,

а да тръгнат догодина

гларусите за чужбина.

© Харита Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хич не идват в София.
    Не гнездят във кофи я)))
  • Тоооо... и над Варна е същата картинка!
    Чакам и аз да дойде и тук заповедта
    за скъпите ни гости от чужбина,
    а гларусите нейде да заминат!
  • хаха, готско!
Предложения
: ??:??