2.06.2021 г., 9:59 ч.

Шуберт 

  Поезия » Друга
404 0 2

                             Шуберт

 

Събирам зной за влюбени цигулки
от знойната тъга на серенадите.
Нощта е танц с пастирка на светулки
от чезнещите сенки на ливадите.

 

Пътува влакът към последна гара
и трупа вик в съня на неродените.
Но има много тъмни светофари
до раждането на вселената.

 

Не съществува никаква дилема.
Дилемата е лесна за разбиране.
Понеже не остана много време,
отлага се поредното умиране.

 

Нестихваща е жалбата по младост.
Изтича вече пясъкът от кулите.
Бродира непосилни серенади
ефирната тъга на сомнамбулите.

 

Нощта е танц с пастирка на светулки
и сипва зной в камбаните на лятото.
Нощта е плач на влюбена цигулка
в кънтящата омара на сонатите.

 

С поздрав за Мария Панайотова 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??