29.03.2020 г., 7:47 ч.

Шум шумят морета и балкани 

  Поезия
363 0 0

 

От короната ли да се пазя,
или Мутафчийски да намразя?
Бойко ли? Отдавна е намразен!
От папи гален, но от Бог не пазен.

 

Всичко е комедия и драма.
Истината винаги я няма.
Лекари се правят политици,
а пък политиците - медици...

 

Не разбирам и не ща да зная,
колко път остава ми до края.
Може да е някаква пътечка,
но да я обходя по човешки....

 

Чакам на опашка в магазина,
без да зная, какво точно има.
А пред другия, е пак опашка,
по е дълга и е по- юнашка...

 

Чакам, да съм равен на Европа!
Чакам, благодарност от живота!
Чакам, да се върна у дома...
Чакам в мрак и пълна тъмнина...

 

Где са, двете хубави очи?
Траурната музика звучи!...
Един хваща рейтинг, друг - корона...
Всички ви, ще черпя по бонбона.

 

Нека да ви лепне съвестта!
Тишината, все е за нощта.
Шум,шумят морета и балкани,
но са с много, адски много рани.

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??