23.07.2014 г., 21:14 ч.

Шутове 

  Поезия » Гражданска
315 0 4

Вас, шутове и клоуни, годините

не ви променят. Все сте си такива -

прегънати, сервилно-милозливи.

Готови сте през ада да преминете,

но само да сте там - между роднините

на силните. Тогава сте щастливи.

 

Тогава само вие се котирате,

подобно рядък звяр със ценна кожа,

защото там без шутове не може.

Там вие сте за всичко: ще лавирате,

ще свиркате или ще аплодирате в

синхрон със председателската ложа.

 

На времето безмилостните шутове

не ви засягат вас - богоугодни,

безкръвни, безопасни, безподобни.

Съдбата вас ви люшка в топли скутове,

но цял живот ще бъдете все шутове,

защото сте за друго неспособни!

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??