Кап - кап,
дъждът се сипе.
Фиу - фиу,
вятърът свисти
и разнася аромата на цъфнали липи.
Фигура на човек
от далечината се появява.
Бавно, но сигурно се приближава.
Вятърът завява в очите,
човекът продължава да върви
и за един ужасен миг
пред мен се появи.
Лицето му е снежнобяло,
с усмивка, която ме плени.
Някак примамливо ме кара:
"Доближи се, доближи".
Пристъпвам напред, изтръпнала от страх,
но няма начин да се върна назад.
Приближавайки се, осъзнах
какво пленяващо лице видях.
В този миг разбрах
голямата си грешка аз.
Изведнъж убождане усетих
и не разбрах как се свлякох
на мократа земя
в краката на врага.
От зъбите му кръв се стича
и злобната усмивка ме привлича.
Преди да затворя очи
и сърцето ми да спре да тупти.
© Лора Всички права запазени