19.05.2020 г., 17:49 ч.

Сила 

  Поезия » Любовна
610 5 3

Потънала в полите на нощта,
удавена в прибоя на вълните,
зарита в пустото на черната земя,
надигам глас отгоре, от скалите.
Не ме уби гнева и лудостта,
не ме разкъса бурята вбесена,
изправих се – все същата жена
и имам смелост пак да те посрещна.
Със хляб и сол, със чаша вино – дар,
на прага ще стоя отново цяла,
за всичките години не разбрал
какво орисницата ми е дала.
Зеленото на лаврово дърво,
и дъб поел на мълнията удар,
възлюбен на Кибела – строен бор
и силата на всеки влюбен.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??