18.06.2007 г., 9:44 ч.

Сила имам 

  Поезия
759 0 14

Позволих им...
Ала днес съм окрилена!
Защото оцелях напук!
Сила имам!
Сила най-обикновена!
Но достатъчна, за да съм ТУК!

Ще израстна...
Ще надрастна всяка злоба!
Всяка хилава дребнавост ще сразя!
Не безгласна...
нито жертва на прокоба...
Аз ще падам, но ще победя!

Ще ги гледам!
Как безсилни се стопяват,
изядени от празната си проза...
Как пристъпват бледни,
бездарно как играят,
как гърчат се в фалшивата си поза!

Ще помогна...
Ръка навярно ще подавам.
Но здраво ще се хващам за земята!
Защото мога...
да бъда враг, но и приятел!
Но никога и нещо по средата!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??