6.04.2017 г., 14:21 ч.

Силата на навика 

  Поезия » Хумористична, Философска
429 0 0

Зависим от място, околна среда,

хора, животни, дребни привички.

Зависим от навика, лична вреда,

малка наслада в банални игрички.

 

Чоплим си пипето с пръст на ръка,

мъчно изваждаме жълти корички,

облизваме пръсти със свити сърца,

видя ли ни някой, ех, малки душички.

 

Крием се уж със завъртяна глава,

но лесно се гледа в чужди панички,

дълбаем недрата, затънали в нищета,

да намерим гърнето със златни парички.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??