Научи се отрано да чете –
преди да му поникнат първи зъби.
Когато вече станал бе хлапе,
на по-голям той смело се озъби.
Но онзи пък оказа се дивак,
не можел критиката да понася.
Смени фасадата на тоз юнак
и днес носът наляво му занася.
Характер силен е и своя нрав
той днес за нищо на света не сменя,
макар животът с ляв и десен прав,
да му създава всякакви проблеми.
© nik_man Всички права запазени