29.05.2020 г., 10:54 ч.

Силният пол 

  Поезия » Философска
419 0 0

Силният пол...

 

Силният пол мъжете били,

силен е който ражда децата.

С години брани живот...

себе си забравил в борбата.

 

Добри специалисти мъжете били,

само майки осъмват в зори.

Работят без сън и почивка,

израстват професионално дори.

 

Хубава трябва да бъде жената,

даже любовница добра.

Да носи с години двоен товара

на крехките си рамена...

 

Не съм феменистка...

но мъж ще издържи ли това.

На жената няма равна,

нищо, че е слабата жена.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??