26.07.2007 г., 15:59 ч.

Силуетна 

  Поезия
492 0 4
 

Да ти разкажа ли за другата страна на луната?

Там са складирани всички отчаяни погледи нагоре.

Твоят го нямаше. Ти можеш да гледаш само напред.

И да разсичаш моето утре с днешното си неможене.


Да те заведа ли на разходка до любимото си място?

То се простира отвъд всичко, до което достигам.

Знам, отегчава те моето лутане. Нямам посока.

За да се настигна, трябва да спра. Или да падна.


Да помълча ли малко, вместо да се изповядвам сега?

И в тишината да закодирам малко моя нереалност.

Прибирам се вкъщи и ти оставям времето да виси.

Да се полюлява като завеса, зад която съм силуетна.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • интересно пишеш
  • Хубаво е, Мария!
    Розов поздрав от мен, за да откриеш
    някъде там и твоя розов свят!
  • Ми,то само конете с капаци гледат напред!Мечтателите са в друго измерениеПродължавай да мечтаеш и да гледаш нагоре към луната и звездите!Разгадавай тайните им
  • Разкажи му. Някои не стигат повече от своето днес.
    Поздрави, Мария!!!
Предложения
: ??:??