23.08.2020 г., 21:51 ч.

Симбиоза 

  Поезия » Пейзажна, Философска, Гражданска, Друга
631 0 1

Небето днеска пак е  посивяло,
наперените облаци препускат.
Ветровете с прашното си наметало
от хватката си нищо не изпускат.

Светкавиците празнично танцуват,
ефирни като коледни гирлянди.
Играят си безгрижни и рисуват
короните на хиляди брилянти.

Пулсират мълниите като вени,
бездиханната земя реанимират.
Напуканата пръст превръщат в сцени-
полепналата суша искат да изтрият.

Небето днеска пак е полудяло...
обзето от тревога за полята.
Завива ги с дъждовно одеало,
притихва и присяда на браздата.

Омарата разстила рошави къдрици,
с пируети тръгва по тревата боса.
Нощта опулва  хиляди зеници...
Така живеят в съвършена симбиоза.


21.08.2020г. 
 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??