Символ на живота
Нощта се ражда в твоите ръце,
от твоите чувства, любов и сърце.
дарявай нежност и топли ласки,
дарявай прегръдки мъжки.
Лъчите слънчеви спират в твоят сън,
покажи на света нощта и твоя блян.
Не се гневи на утрешния слънчев ден,
ражда се в твоите ръце и е променен.
Ако в съня ти спре жената в бяло,
любовта ще прелита с облаче спряло.
Мечтите в красив букет се вплитат
и в обич дръзка и топлина се вричат.
В теменужената нощ живей, обичай,
с лилавия воал душата обличай.
И сърцето приема една свидна любов,
ръцете да протегнеш ти си готов.
И раждането на нощната омая
с трепет се спира в деня и аз зная,
пролет бяла носи и чувства, и живот,
символ на радост и на любов.
© Йонка Янкова Всички права запазени