18.10.2024 г., 2:33 ч.

Синоптици 

  Поезия » За деца
121 3 11

 

 

 

 

- Въртят ме коленете. Ще вали -

мърмори баба ми от сутринта.

- Щом топлината лятна отлети,

със дъжд и кал пристига есента.

 

- Виж, птиците как нисичко летят -

към синьото небе се взира дядо.

- Знам, утре ще осъмнем със слана,

Обличайте се! Студ голям ще пада.

 

- Я виж, мухите, хапят чак до кръв -

намесва се в прогнозата и мама

- Това е белег сигурен за дъжд

затуй чадъра в чантата си слагам.

 

Едничко нещо само не разбирам.

Щом всичко знаят и са тъй уверени.

Защо прогнозата по телевизора

нетърпеливо чакат с поглед вперен?

.

© Дочка Василева Всички права запазени

Признавам си, че гледам от години
прогнозата за времето у нас.
Дали ще падне сняг през тази зима
на Коледа, на плажа край Бургас.
Следя дали, над мен магнитни бури ...
  170  13 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??