Oct 18, 2024, 2:33 AM

Синоптици 

  Poetry » For kids
119 3 11

 

 

 

 

- Въртят ме коленете. Ще вали -

мърмори баба ми от сутринта.

- Щом топлината лятна отлети,

със дъжд и кал пристига есента.

 

- Виж, птиците как нисичко летят -

към синьото небе се взира дядо.

- Знам, утре ще осъмнем със слана,

Обличайте се! Студ голям ще пада.

 

- Я виж, мухите, хапят чак до кръв -

намесва се в прогнозата и мама

- Това е белег сигурен за дъжд

затуй чадъра в чантата си слагам.

 

Едничко нещо само не разбирам.

Щом всичко знаят и са тъй уверени.

Защо прогнозата по телевизора

нетърпеливо чакат с поглед вперен?

.

© Дочка Василева All rights reserved.

Признавам си, че гледам от години
прогнозата за времето у нас.
Дали ще падне сняг през тази зима
на Коледа, на плажа край Бургас.
Следя дали, над мен магнитни бури ...
  170  13 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??