27.08.2017 г., 19:49 ч.

Синовете ми 

  Поезия » За деца
398 0 5

                                              

 

Живея с мисълта за вас,

в ранна доба и в късен час!

Далеч сте вие, а всъщност сте до мен,

с мисълта за вас прекарвам всеки божи ден!

 

Деца мой, аз съм вашият татко, вашия баща,

живея и със спомените стари от някога.

Помня и първите ви думи ТАТА,

това направи душата ми богата!

 

Бяхте малки, а бързо растете сега,

времето бърза, променя всички хора така.

Вие като млади дръвчета растете сега,

а ние сме вашите корени на тази земя!

 

Две момчета, две красиви братлета,

малкия цар Калоян и малкия крал Филип,

едно момче и неговият батко, мойте орлета!

 

Играят, скачат лудуват на воля,

когато са при мен, техният татко!

Да бъдат весели, здрави и добри

и никога да не остават те сами! 

 

Хора, обичайте, но и възпитавате своите деца

така, че да се гордеете с тях някога!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??