27.08.2009 г., 11:36 ч.

Синьо 

  Поезия
549 1 1

(на Теодора)

 

Хвани последната маршрутка,
когато вкъщи ваш'те спят.
Запазил съм ти глътка водка,
езикът ми е още твърд.

Изгоних всичките лисици
да ходят кой където ще
и две признати хубавици
отпратих с куфар на... турне.

Отворих стаята широко,
море по пода се разля,
като момченце синеоко
край мен приплака, припълзя.

Ще пусна филм с добра корида
(от руските ми става зле)
и две-три песни на Далида -
Любэ са малко... алангле.

Реши къде да поцелувам.
Да ти попея ли поне?!
Пусни ме, мила, да поплувам
с конете си, с тревожните коне...

12.05.2009 г.

© Светослав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??