25.10.2023 г., 19:27 ч.

Синьо вино 

  Поезия » Хумористична
219 1 1

Изгрей луна, петелът джафка.
Аз синьо вино снощи пих.
Трева цъфти и пей хлебарка.
 

Лети овцата в ден студен,
а трактор спи в леглото тих.
С лъжица режа хляб зелен.
 

Човек край мен със синя кожа
жонглира с трите си ръце,
с очи оранжевотревожни.
 

По слънчев мрак ще изтрезнея.
И бяла бира снощи пих
с ракия от цвекло към нея.
 

Напича сняг, акули тичат.
Прасета със една ръка
чорапи на глава навличат.
 

И ти с триъгълни гърди
си тук до мен така триока.
Луната грей, жабок ръмжи.

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??