1.11.2018 г., 11:00 ч.

Сираче 

  Поезия
622 5 8


Безпризорният дъжд ще потропа на моя прозорец
в най-печалния миг и ще каже:
– Пусни ме да вляза.
Но прозорецът има решетки, защото за хората 
да си малък сирак означава да бъдеш наказан.

 

Затова ще го пусна на капки и в тях ще се давя,
а по видело пак ще ме бият, че пишкам в леглото си.
И на никого няма да кажа, че исках наяве
любовта да прегърна, защото е страшно самотна.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??