Сираче съм, Бате! Сама - сиротинка!
Имам си мама и татко! Имам чичо и стринка!
Ама, на! Съм сама - сиротинка!
Имам познати! Приятели даже!
Ама когато ридая, няма кой блага дума да каже!
Живея с комшии! Имам колеги...
Когато съм в нужда, къде ги?
Та, сама съм Бате! Сама - сиротинка!
Нещастна, бездомна гадинка!
Моля ви! Не ме жалете!
За самотните души помислете!
Не се скъпете и не се жалете!
Не от пари! От внимание имат нужда те!
От разбиране и съпричастие!
В бедата си, те чакат вашето участие!
Дали човек, или бездомна твар,
те всички носят своя товар!
Те всички имат жажда за живот!
Не! Не казвайте: това е скот!
Помислете си, че животът е цар!
Днес може да си господар,
а утре - уличен скот!
Не забравяйте, че имате един живот!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени