4.06.2020 г., 2:09 ч.

Сиртаки 

  Поезия » Гражданска, Оди и поеми
808 1 1

                      На Созопол калдъръма топъл

                      помни още стъпките ми боси,

                      младостта ми със любовен вопъл,

                      с  неизречените ми въпроси.

 

                      Споменът за сладко от смокини

                      тихо ме отвежда чак до кея,

                      за да търся старата гъркиня

                      и сиртаки с нея да запеем.

 

                      Стъпките на спомените боси

                       в тихото отекват като вопъл,

                       аз в душата винаги ще нося

                       чудното видение  Созопол.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Величка драганова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Размечта ме! Созопол е прекрасен, лятото също, а за морето копнея... Благодаря за емоцията! Поздравявам те!
Предложения
: ??:??