19.10.2014 г., 11:38 ч.

Сива обич 

  Поезия » Философска
448 0 3

От сънищата обич - протегната десница.

Под новата луна зачеваше се новото.

Лапите във кръв, но дръзката вълчица

вече е свободна и скъсани оковите...

 

В капризи Есента си губеше позлатата,

сред скъсани листа, сред мъхове и гъби.

Разкрила вълча паст все душеше в гората,

забравила за блясъка на хладните си зъби.

 

Когато дни ръждиви потъваха в неволя,

сред клетките ръждиви и побеснели псета,

тя бе почти забравила основната си роля

и мириса на Кръв, Земята и Небето...

 

Когато тя избяга Луната чак учуди.

Във хищните очи бе огънят готов,

а в жилите кръвта бе жертвена и луда

и плячката ù беше Голямата Любов...

 

Сред ветролом лъжи, криворазбрани храсти,

да търсиш, да не найдеш... Ужасно е, нали?!

Вълка щом тя видя, налегнаха я страстите

и тикна си муцунката към сивите гърди...

 

Животът ни е вълчи, но вълча ни е силата!

Сред прашните звезди привличат ни кумири...

Вълчица Сива Обич, щом вече е открила,

тя знае за какво живее и умира!

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!!!!
  • "Сред ветролом лъжи, криворазбрани храсти,
    да търсиш, да не найдеш... Ужасно е, нали?!"

    Вълчи истини.Вълча му работа.
    Вълча кръв, но човешка поука.
    Все по-трудно е (вълче проклятие)
    да се спънеш във сродна душа...
  • Краси, поздравявам те за второто днешно стихотворение.Много е страшно, но е истинско!
    Всъщност - вчера не пупликуваха нищо и днес всичски сме с по две творби. Да не се изненадаш!
    Поздрав и ведър ден ти пожелавам!
Предложения
: ??:??