11.03.2011 г., 15:42 ч.

Сиво 

  Поезия
526 0 2

Сиви тонове през сивия прозорец нахлуват

в сивия ми ден

и ето че пред мен

не се разкрива перспектива. Капките щурмуват

 

мръсното стъкло, зад което мълчаливо съм се скрила,

ала е безкраен този прах

и във мен се крие страх,

че в живота няма нищо и че никого не съм открила.

 

Мислите отдавна са заспали, а в главата уморено

и безцелно се пилеят думи -

догорели въглени в ума ми,

от които почва да ми става още по-студено...

 

Самотата нагло в огледалото ми се оглежда

и докосва властно моите ръце.

Искам да си спомня твоето лице,

ала всичко цветно тъй далечно ми изглежда...

 

2009г.

© Мария Цанева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??