30.05.2010 г., 22:17 ч.

Сиво битие 

  Поезия » Философска
553 0 2

Сиво битие

 

Натегналата жарка утрин

роди безмълвна пустота

и тягостно денят премина

без излишна суета.

Забързано вървяха хора,

обременени в мислите си - как

съдбите си да променят не могат!

Вселенският закон е знак,

че Земният живот нищожен

не може с нищо да възпре

туй, що Свише е наложил -

с юзди и поводи контрол.

Самотна майка, плачещо дете,

ридаещи и жални за утеха -

така родени сме - все

да страдаме във своята неволя.

Безмилостен, злокобен свят,

създаден от бездушни хора.

Свирепи погледи и праг,

и жалък егоизъм бездуховен.

Какво аз мога да направя

и как да сложа края на това?!

Абсурдието пак печели спора

пред мойта философска простота.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много точно описание на сивотата в живота!
  • Много точна картина на живота!
    Но все се надяваме на нещо по-добро, нали?
    Поздравления!
Предложения
: ??:??