20.12.2012 г., 10:28 ч.

Сияйна звезда прелетя 

  Поезия » Любовна
1031 0 5

 

Сияйна звезда прелетя

 

Сияйна звезда прелетя във небето,
дълбоко се гмурна в нощта,
че сигурно търси си място, където
да срещне и тя любовта.

 

Дали беше в своя небесна разлъка,
не спря – да я видя поне,
и аз си останах със всичката мъка
под тихото нощно небе...

 

Далече отплува, но все ми се струва –
не беше звезда, а жена,
която с усмивка към мене пътува
и колкото мен е сама.

 

Коя ли е тази, която, щом съмне,
ще дойде, изпълнена с плам,
до мен ще се спре и света ще прегърне,
макар че така е голям?...

 

Стоя и в небесните звуци се вслушвам,
прегърнал среднощна тъга,
унесен в мечтите си тихо се сгушвам
и плахо притихвам така.

 

 

© Росен Гъдев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??