Произведението не е подходящо за лица под 18 години
Молец
във гардероб,
крадец
копае гроб...
Живот
в бунище,
патриот
в огнище...
Култура
като дим
от пура
разболяла се от СПИН....
Умира
и изгнива
сред чемшира
на джунглата ни дива...
Напукан храм
с безверници изпълнен,
парче салам
и планът е изпълнен -
Нахранен гладния
със соя...
И радиация
в покоя
стеле
тялото си невидимо...
Къде е
кучето любимо
на вожда?
Ето го -
Стои и се изхожда
на него,
на народа - гласоподавател,
сбирщина от празнота...
А месията - предател
със поредна грамота,
медал,
отличие...
Млъкни, педал,
а той със безразличие
ни гледа -
Вижда бюлетини
и победа
в държава... без бикини...
*****
Поезия разхвърляна
на лист хартия,
безсмислена,
като помия
във лицето
на демокрацията -
И нека лае псето,
трупът... в реанимацията...
подут,
изпълнен с газове,
а шут
ни дава дарове
от ада...
Билетът е отчетен...
Страда
поетът беден...
*****
Безсмислици, разстрел, забрава
и рими мъртви с раждането си... веднага...
Страдания, корупция, държава,
доброто е насочвано... с тояга...
Честито ни живуркане
и вожда - цар...
Горим и във това объркване
добре поддържа огъня... пожарникар...
23.03.2015
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени