21.10.2020 г., 11:21 ч.

Скептична молитва 

  Поезия » Бели стихове
340 4 7

Господи!

Ти,

Който създаваш света

всеки ден…

И знаеш

всичко

предварително…

Ти,

който проверяваш човека

чрез изпитанията

Твои…

Въпреки че знаеш

какво ще направи…

Кажи ми –

ЗАЩО?

Ти си Създател,

човекът е

Твоя

заслуга/грешка…

И трябва да мине

по трънливия път,

за да докаже

Твоето решение

за него…

ЗАЩО?

А сетне

да понесе

последствията

от Твоето дело?

Лично…

За цялата Вечност…

Предварително знаещ,

че го чака

наказание.

За назидание

на другите

вярващи…

Тогава?

ЗАЩО да вярва?

Шанс минимален,

неотвратим

и безжалостен…

Моли се

светкавицата

да порази съседа.

И на късмета –

Той да е милостив.

Понякога…

Блажени са верующите…

А, Господи?

 

 

 

© Георги Коновски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??