20.07.2011 г., 17:24 ч.

Скиталец 

  Поезия
1141 0 27

                 
                 Скиталец


И до тази земя ухо долепила,
чувам твоите бесни галопи…
Двете Мечки стоят нависоко. Ухилени.
Предвещават в сърцата разкопки…

Вее залезът в пазвата Вечната жад,
а сънят ми скиталец е буден…
Див жребец не краде ни един конекрад,
само вятър пришпорва залудо…

А когато привечер отпива вода,
той Луната изпива до дъно…
И е цял от копнеж и е късче тъга,
пада ничком, но крак не прегъва…

И го мъката гризе – зоб подир зоб,
много ниви ожънал в сполука…
Не, не спирай напразно край пресния гроб…
Стръкче лимец съм… Още съм Тука…

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??