СКИТНИЦА
Не се завръщай ти при мене, скитнице,
отнела моя смях и младостта.
Аз всичко ти дадох, когато си тръгваше,
а ти за отплата ми взе гордостта.
Каквото ти дадох, бе подарък погрешка.
Добре, че запазих свойта душа.
Вечно скитай по пътища прашни.
Твойта съдба е да бъдеш сама...
© Иван Иванов Всички права запазени