20.08.2008 г., 14:20 ч.

Скитница 

  Поезия » Любовна
3890 4 63
 

Защо ме питаш тихо, обич моя,

дали завърши дългото сбогуване?

В живота ми любовните завои

опасни бяха. Рисково пътуване.

Не знаеш ли, че липсва застраховка

в съжителството с мен. Но има тръпка.

И без да съм изгубила пантофка,

вървяха принцове по моите стъпки.

Маршрутите ми бяха без посока.

Нощувах там, където и замръквах.

Но грижеха се косъм или нокът

от мене да не паднат. Като в църква

се кланяха в краката ми, готови

да сложат там последното имáне.

Във всичките страдания Христови

заклеваха ме - тяхна да остана.

От никой не потръпнах, обич моя,

тъй както от ръцете ти. Признавам.

Не питай вече. Тук съм. И съм твоя.

Рискуваш ли? Обичам те. Оставам.

 

 

клип

 

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??