29.08.2010 г., 16:17 ч.

Скитница 

  Поезия » Друга
519 0 0

Скитах се, майко, скитах се в утрото.
Де е росата да намокри нозете ми?
Скитах се, майко, в гората и тъмното
с мокър дървен кръст на раменете си.

 


Лутах се, майко, в простора, в тъмницата.
Де е искрата на топлия плам?
И ония лик, де спомня ми, че жива съм -
с венец от диви рози увенчан.


Скитах се, майко, гладна и немощна.
Гола и боса, със чужда снага.
Непонятна, сиротна и преходна.
Скитница, майко, е моята душа.


Скитах се, майко, капка пропъдена
от тревата и мъчните ти очи.
Скитах се, лутах се, отдавна осъдена
да съм скитница, майко, в душата си.

© Иванка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??