18.12.2016 г., 1:49 ч.  

Скитник 

  Поезия » Философска
654 2 3

Прости ми, че при теб отново пак се връщам,

но отговора търся и не мога да заспя...

Как искам да открия непознатия герой,

от приказка която може би измислих сам...

Прости ми, че дойдох отново,

но скритият герой е толкова различен.

Дори да си признае, не искам да повярвам...

Не приемам и да знам, че съществува,

мъчната история за кривата душа,

която неразбрана броди в тъмнина...

Имислих го така съвсем набързо, още недодялан.

Без сърце оставих го, не му е нужно!

Но откъснах му от себе си отломка

и дадох му живот на скитник неразбран,

а сега отговора търся и не мога да заспя...

 

© Юлиян Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах! Поздрави!
  • "Не приемам и да знам, че съществува,
    мъчната история за кривата душа,
    която неразбрана броди в тъмнина."
    Харесах!
  • Бърка в сърцето, приятел! Затова ми хареса много!
Предложения
: ??:??