15.04.2020 г., 7:32 ч.

Скитник и котка 

  Поезия » Философска
508 0 0

 

Вървеше до него грацилно,

напук

на всяка мълва

за капризна природа.

Любов между котка

и скитник неук,

едва ли е чел

за дресура.

Контейнера душат,

тя първо със скок

очертава възможна находка.

Той сетне небрежно

като истински лорд

почесва гръбнака

на рижата топка.

Отминах смутена,

безмълвно, в захлас.

По-приказно стана небето.

В никой речник и том,

пасквил и атлас

не ми е било споделено.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??