30.03.2018 г., 19:50 ч.

Скрипал – Човекът Без Медал 

  Поезия » Гражданска
498 0 0
  1. Скрипал – Човекът Без Медал

В кома нейде е Скрипал,

светът е клекнал пред зловещ финал,

положили са до ковчег Сергей,

ковчег кове за всички Мей!

 

Двойни, тройни са безбройните агенти,

ровят със отвертка във барутно буре,

присветват с голи жици волтовите елементи

и си играят на барутна буря...

 

Скалъпените постановки

мътят слабите очи,

въжетата оплели са уловки,

бесило дѐмонът държи,

на него жертвата си да качи!

 

Безумните копаят дупки

да чупят в тях невинните нозе,

безумните си имат своите черупки,

косата с черен плащ милиони взе!

 

Новичок ще вади нови изненади,

ще вади от ръкава пудели и кукли,

дъждът от сърцераздирателни тиради

пои в лехите Новичок да пукне...

 

В кома скрили са Скрипал,

светът изтръпнал пред фитила

на пожарния фатал,

лежи дълбоко скритият Сергей,

а клечката поднася до барута Мей!

 

гр. София, 29.03.2018 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??