В скърби минават дните,
за кратко сме на земята,
бедни сме, не стигат парите,
рядко ни озарява светлината!
Но не да плачем, а да се борим,
че едничък ни е този живот!
Да действаме, не да говорим -
затова сме били велик народ!
Животът не е само зло,
в него и слънце има,
затова с пот на чело
държавата да градим!
© Георги Всички права запазени