5.08.2008 г., 9:17 ч.

Скука с мен 

  Поезия » Друга
807 0 19
 

С мен се буди на утрото светлото

под неделния смог на мечтите

и чертае контури в несбъднато

тънкостенно, издишано утре.

 

С мен се раждат на нямото думите;

те не питат кога, как и колко,

имат ли всъщност нещо за взимане

от студената моя безбожност.

 

С мен заспива последната скука,

уморено целунала делника -

в тъмнооката своя пролука

ненамерил акцентите в превода...

© Геновева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??