Aug 5, 2008, 9:17 AM

Скука с мен 

  Poetry » Other
800 0 19
 

С мен се буди на утрото светлото

под неделния смог на мечтите

и чертае контури в несбъднато

тънкостенно, издишано утре.

 

С мен се раждат на нямото думите;

те не питат кога, как и колко,

имат ли всъщност нещо за взимане

от студената моя безбожност.

 

С мен заспива последната скука,

уморено целунала делника -

в тъмнооката своя пролука

ненамерил акцентите в превода...

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??