Все трупаш, все пазиш,
на никой не даваш!
За сигурно бъдеще
сега се лишаваш!
Риска избягваш,
живееш в страх!
Че може би утре
ще си сирoмах!
Крадат ли те, бягаш,
отвътре кървиш!
И вместо да харчиш,
стотинки броиш!
В мечтите богат си,
затрупан с пари!
Искаш и в реалност,
но все не върви!
И вместо отдаден
да си на живота!
Ти само спестяваш
за черните дни!
© Матей Константинов Всички права запазени