5.04.2019 г., 21:10 ч.

Скъсани листи 

  Поезия
525 0 0

В прашният ъгъл на тъмната стая,
подпряло своите тайни и мисли,
малко момиченце витае безгрижно 
и трупа мечтите по скъсани листи.

 

Въздух отровен отваря вратите,
а те се затварят една подир друга.
Шепот сковаващ смразява душите,
за черната пепел - чужда заслуга.

 

Часовникът стар спря да тиктака,
луната се мъчно, тайно усмихна.
Студеният вятър погали звездите,
а детския полъх сякаш утихна. 

 

Дърветата заспаха злокобно,
между стените заключи се тя.
Ключът не ще отвори вратата -
погълна пода поредна съдба.

 

- Е.Т.

© Евгения Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??