12.04.2011 г., 15:00 ч.

Сладко и вгорчено 

  Поезия » Гражданска
563 0 3

 

 

В период на икономическа суша

ние сме в кацата с мед,

или в каца с... - потопени до гуша,

но може пък да е на късмет.

Изпъчили шия, тревожно очакваме

златна вода или алени приливи.

Даже след всяко нищожно покачване

сме щастливи, че още сме живи.

Чувствам се като Александър Селкирк,

изхвърлен на остров самотен.

А след всеки Парламентарен сеир

се съмнявам дали съм грамотен...

Обаче, това с географията -

дето сме ù все на... ръба...

Има ли връзка с мафията,

или просто е кофти Съдба?

На остров, заобиколени от суша,

непризнати от цяла Европа,

в кацата с мед, наврени до гуша;

трудно ще ритнем брадата

на попа...

 

 

Кирето, 03.11.2010, снощи, преди да удари камбаната...

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??